Home » Informatii utile

Informatii utile

  • CODURILE DE CULORI PENTRU AVERTIZARILE SI ATENTIONARILE METEOROLOGICE


COD VERDE:Nu sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase.

COD GALBEN: Fenomenele meteorologice prognozate (averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate) sunt obisnuite pentru zona respectiva dar care temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati. Exista risc de cresteri de debite si niveluri

COD PORTOCALIU: Sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de intensitate mare (vant, ploi abundente, descarcari electrice, grindina, canicula, ger) Exista risc de viituri pe riurile mici.

COD ROSU: Sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de intensitate foarte mare (vant, ploi abundente, descarcari electrice, grindina, canicula, ger). Exista risc de viituri majore.

  • DEOSEBIT DE IMPORTANT


Medicii de la ambulanta si-au dat seama ca de multe ori în accidente rutiere, accidentatii detin un telefon mobil cu o lista lunga de numere de telefon . Cu toate acestea, apare problema alegerii unei persoane care poate fi contactata in caz de urgenta.

Prin urmare, sfatul celor de la Crucea Rosie este ca fiecare dintre noi sa treaca numarul de telefon mobil al persoanei de contact în caz de urgenta, sub denumirea: "AA de urgenta", (literele AA vor aprea întotdeauna ca un prim contact de pe lista de numere). Este simplu, nu costa nimic si ar putea ajuta in foarte multe cazuri (alergii, contraindicatii, etc) Ganditi-va bine, acest mesaj vine in sprijinul nostru!

AA MAMA
AA Tata
AA Sot